הרצליה פיתוח אלקטרה

ההבדלים בין מזגני VRF ומזגני מולטי אינוורטר

מזגני VRF ומזגני מולטי אינוורטר – דומה ושונה

בין מזגני VRF ומזגני המולטי אינוורטר, קיים דמיון רב. שני המזגנים עושים עבודה מעולה, שניהם מבוססים על אותה טכנולוגיה.

עם זאת, בבואנו לבחור מזגן, חשוב שנהיה מודעים ליתרונות והחסרונות של כל מערכת מיזוג.

במאמר זה נסקור את ההבדלים בין שתי המערכות. ראשית, הסבר קצר על כל מערכת.

מהו מזגן מסוג VRF?

VRF הוא שם של מערכת מיזוג, המאפשרת השתנות רציפה של קירור. השינוי הרציף קורה בזכות המדחס המיוחד שמשנה את קצב הפעילות שלו באופן רציף, ובהתאמה למאיידים המחוברים אליו. המערכת מודולארית, ולכן אפשר לחבר אליה מספר רב של מאיידים בו זמנית ויחידות איוורור בגדלים שונים, ועל כל יחידה ניתן לשלוט בנפרד.

מערכת מיזוג מסוג VRF מגיעה לטמפרטורה הרצויה בכל חלל, ושומרת עליה כל הזמן ללא שינוי. ולכן אם מפעילים את המערכת בכל החללים שבדירה, ניתן להגיע לטמפרטורה זהה בכל החדרים ולחסוך מעברים מ"קר" ל-"חם" ולהיפך, כשעוברים בין חדר לחדר. כמו כן מערכת המיזוג מבצעת בקרה אוטומטית לאיזון הלחות בחלל המקורר. רמת השליטה ב VRF תאפשר לקרר חלל אחד ולחמם חלל אחר בו זמנית מאותה מערכת מתאים בעיקר למישרדים מיזוג מסוג VRF.

מהו מזגן מולטי אינוורטר?

מזגן מולטי אינוורטר הוא מערכת שלמה של מזגנים, עד 9 יח פנימיות שמחוברים ליחידת בקרה ומנוע אחד. הטכנולוגיה של המערכת מאפשרת לה לכוון את עוצמת הקירור ולשמור על טמפרטורה רצויה, תוך צריכה משתנה של חשמל. כלומר המולטי-אינוורטר לא מפסיק לעבוד כשהטמפרטורה מגיעה אל המספר שכיוונת. מזגנים מטיפוס אינוורטר או מולטי אינוורטר לא מפסיקים את פעולת המדחס, אלא מקטינים את ההספק החשמלי שלו. לכן המדחס עובד בקצב נמוך יותר אבל לא נעצר. התוצאה היא חיסכון באנרגיה והארכת חייו של המדחס.

בנוסף, מערכת הבקרה של מזגן מולטי אינוורטר מאפשרת להפעיל את המנוע העוצמתי שלו כך שלכל חדר וחלל בדירה תגיע עוצמה משתנה של קירור.

שתי המערכות – ה VRF והמולטי אינוורטר, מבוססות על מנגנונים חכמים ומתקדמים, המאפשרים לתעל את צריכת החשמל ביחס לטמפרטורת החדר, כך שהם גם חוסכים בצריכת החשמל (חשבון חשמל נמוך משמעותית), וגם מאפשרים לשלוט בכל אחת מיחידות הפנים בנפרד.

בנוסף, שתי המערכות מתהדרות במנגנוני הפעלה ותחזוקה עצמיים (ללא תלות ברמת השימוש בהן, במזג האויר המשתנה, בגילן, ועוד). מה שאומר – כמעט ללא תקלות.

אז מה ההבדל בין המערכות?

· מזגן ה VRF מאפשר לכוון כל אחת מהיחידות הפנימיות בטמפרטורה שונה, ואפילו על מצב קירור ועל מצב חימום במקביל, מה שלא אפשרי במזגן מולטי אינוורטר רגיל. זאת אומרת – אפשרות לשליטה נפרדת בכל יחידה פנימית.

· תודות לטכנולוגיית האינוורטר, ניתן להתקין יחידות פנימיות בעלות כ"ס שונה, מה שאומר שחלל גדול יקבל יחידה פנימית בעוצמה המתאימה לו, ובשונה מהעוצמה לה זקוק חדר קטן.

· תודות לשליטה בצריכת החשמל, מזגני VRF מסוגלים לפעול בעוצמת קירור גבוהה, ובתפוקה מלאה של עד 130% יותר מהעוצמה הרשמית של המזגן.

· במזגן VRF נוכל לבחור תצורה שונה עבור כל יחידה: מזגנים עיליים, נסתרים, ריצפתיים ויש מיגוון גדול של יח , שיכולים כולם לשמש במקביל באותה המערכת.

· יתרון בולט נוסף של מזגן VRF הוא הפעולה השקטה שלו, גם ביחידות הפנים וגם במעבה.

· מזגן VRF יותר חזק ממזגן אינוורטר. בדרך כלל מזגן מולטי אינוורטר יגיע לעד 8 כ"ס, בעוד שמזגן VRF מגיע ל-30 כ"ס למעבה אחד עבור עשרות יח מיזוג קצה לחדרים.

· מחירי מזגני ה VRF ומחירי ההתקנה והתיקונים שלו יקרים הרבה יותר מהמחירים המקבילים במולטי אינוורטר, עם אותו מספר יחידות מיזוג.

· בעיה שקיימת בכל סוג של מזגן מפוצל היא ההסתמכות על מעבה אחד לכל היחידות הפנימיות. אמנם מערכת המיזוג חוסכת מקום וכנראה גם אסתטית יותר, אבל במקרה של תקלה – כל פתחי המיזוג לא יעבדו, במיקרה של תקלה במנוע המזגן .

· התקנה של VRF אינה יכולה להיות מיידית, היות והיא כוללת תכנון מקדים ואורכת כמה ימים לפחות (תלוי בגודל הפרוייקט)ויש תוכנית צנרת גז שניקבעת עי החברה . התקנה של מזגן אינוורטר, יכולה להיות מהירה יותר.

מזגן VRF או אינוורטר – לסיכום

שני המזגנים עושים עבודה מעולה, שניהם מבוססים על אותה טכנולוגיה חסכוניים באנרגיה ונוחים לעבודה.

ההבדל העיקרי ביניהם מתייחס לגודל המקום בו אתם רוצים להתקין אותם.

מזגן  VRF חזק יותר ממזגן אינוורטר, ולכן מתאים למשרדים גדולים, מפעלים ובתים פרטיים, ודירות שאין מקום להרבה מנועים במסתור עקב הבניה היום .

בעלי בתים פרטיים ודירות גדולות, המעוניינים ליהנות מיתרונות של מזגן VRF יוכלו לשקול קנייה והתקנה של מערכת VRF קטנה יחסית, דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון זה ההכנות צנרת הגז בבניה בדירות חדשות ,ולבדוק מה מתאים יותר .

והכי חשוב – התאימו את המזגן ועוצמת הקירור שלו לצרכים שלכם. חשוב כמובן לבחון את המפרט טכני כדי להבין את ההבדלים הטכניים ביניהם, והכי טוב יהיה להתייעץ עם בעל מקצוע ,שיש המלצות מרובות בהתקנת מערכות אלה, לפני קבלת ההחלטה.

מוזמנים להמשיך לקרוא

ניקוי מזגן

ניקוי וחיטוי מזגנים

ניקוי וחיטוי מזגנים המזגן המותקן בביתנו מהווה קרקע פורייה להתפתחות מזהמים שונים, כגון: וירוסים, חיידקים, פטריות ועובש. תנאי הלחות השוררים בתוך המזגן בצירוף תנאי החשכה, מאיצים את התפתחותם של עובשים ומזהמים. לכן ניקוי מזגנים באופן מקצועי על בסיס תקופתי, הוא משמעותי. ניתן לראות את אותם מזהמים ביציאת האוויר של המזגן

המשך קריאה »
מזגן מרכזי בדירה

מזגן מרכזי בדירה

התקנת מזגן מרכזי דורשת הנמכת תקרות והתקנת צנרת בחללים מיוחדים בתוך תקרה זו (אפר גם במסדרון). ברוב הבתים החדשים יש הכנה למזגן מרכזי, על מנת לתת לדיירים את האפשרות להתקין מזגן כזה מבלי לבצע עבודת שיפוצים מורכבת. בבתים בהם אין הכנה למזגן מרכזי, תצטרכו לדאוג לביצוע הנמכת תקרה, דבר המייקר,

המשך קריאה »
אלפא ק.א.ר

מזגן vrf מומלץ

מזגן vrf מומלץ מערכות מיזוג אוויר בזרימת קירור משתנה (VRF) הפכו פופולריות יותר ויותר עבור יישומים מגורים ומסחריים בשל יעילות האנרגיה, הגמישות ובקרת הטמפרטורה המדויקת שלהן. מערכות אלו משתמשות בטכנולוגיה מתקדמת כדי לספק חימום וקירור לאזורים שונים בתוך המבנה, מה שהופך אותן לאידיאליות עבור דירות ובתים פרטיים. מערכות VRF מורכבות

המשך קריאה »
דילוג לתוכן