מי צריך מזגן מולטי-אינוורטר?
במשפט אחד: כמעט כל אחד צריך מזגן כזה כי הוא המתקדם ביותר בין סוגי המזגנים הקיימים בשוק, אבל ראשית צריך להבין את הטכנולוגיה: כל מזגן פועל עם מנוע ומדחס שנשלטים ע"י מערכת בקרה, ויש בו מאייד ומאווררים שמפזרים ומזרימים את האוויר דרך פתחי המזגן. הטכנולוגיה הבסיסית למיזוג אוויר היא בערך בת מאה שנה, אבל הבשורה של השנים האחרונות היא שיטת המולטי אינוורטר.
מזגן מולטי אינוורטר (ובאנגלית Multi-Inverter) הוא מערכת שלמה של מזגנים שמחוברים ליחידת בקרה ומנוע אחד. כשהטכנולוגיה מאפשרת לה לכוון את עוצמת הקירור ולשמור על טמפרטורה רצויה תוך צריכה משתנה של חשמל. כלומר המולטי-אינוורטר לא מפסיק לעבוד כשהטמפרטורה מגיעה אל המספר שכיוונת. זאת בניגוד למזגן רגיל שבו המדחס מפסיק לעבוד בהגעה לטמפרטורה.
מזגנים מטיפוס אינוורטר או מולטי אינוורטר לא מפסיקים את פעולת המדחס אלא מקטינים את ההספק החשמלי שלו. לכן המדחס עובד בקצב נמוך יותר אבל לא נעצר. התוצאה היא חיסכון באנרגיה והארכה של חיי המדחס.
מזגן עם שליטה רב מימדית
מערכת הבקרה של מזגן מולטי אינוורטר מאפשרת לך להפעיל את המנוע העוצמתי שלו כך שלכל חדר וחלל בדירה תגיע עוצמה משתנה של קירור. כלומר אתה שולט בכל איזור בדירה בנפרד. זה יתרון גדול של המולטי-אינוורטר מול מזגן מרכזי שצורך חשמל רב בבית.
איך מתקינים מזגן מולטי-אינוורטר
כשמדובר על דירה חדשה מקבלן עליו להכין את התשתית למזגן עד השלמת בניית הדירה, אולם ברוב המקרים אנו מדברים על הכנת דירה קיימת למזגן. כמו בהתקנת מזגן מרכזי, גם המולטי-אינוורטר מחייב צנרת המיזוג בקירות הבית ובדרך כלל בתקרה, כי כל הרכיבים במערכת מחוברים למנוע החיצוני.
לאחר התקנת התשתית, איש המזגנים שלך ממתקן בכל חדר את היחידה הרלוונטית ומחבר אותה אל המנוע. המזגנים בחדרים נראים בדיוק כמו מזגנים רגילים מסוג עילי או בעלי מאייד ניסתר.
מה חשוב לדעת כשקונים מזגן מולטי-אינוורטר
כמו בכל מערכת מהותית בדירה יש לבדוק את נושא האחריות למזגן מטעם החברה המוכרת. רוב החברות הידועות מעניקות 3-5 שנות אחריות למוצר וכאן באה הסוגייה החשובה של בחירת המתקין.
מומלץ להיעזר באנשי מקצוע מנוסים שעומדות מאחוריהם שנים רבות של ניסיון בהתקנת מזגנים גם בבתים פרטיים וגם בעבודה מול יזמים וקבלנים. המתקינים המנוסים סוקרים היטב את הדירה ומסיקים בקלות איזה מזגן כדאי להתקין ואיך להתאים את כל הרכיבים ויחידות הקצה בין החדרים כדי להשיג שליטה על הטמפרטורה במיזוג בכל חדר.